• Bokmål
  • English

News archive

Besøk av Statsminister Erna Solberg

18. mai var en spesielt fin dag på  Finnfjord, da vi fikk besøk av Statsminister Erna Solberg! Hun markerte starten på Fase 4 i algeprosjektet - som innebærer at vi øker algetank-kapasiteten fra dagens 26 000 liter til 326 000 liter! Hun markerte også starten på det som vi håper skal bli Nasjonalt senter for CCU!

Vil knekke lakselusa – og kutte klimagass samtidig

Laksen blir motstandsdyktig mot lus hvis den får et nytt og sunnere alge-fôr, håper forskerne som jobber med algeprosjektet. 

 

– Læringskurven har vært utrolig bratt

Etter ett og et halvt år som trainee i Finnfjord AS har Martine (25) lært mye mer enn det hun lærte i løpet av fem år som masterstudent innen økonomi.

Alger vant årets næringspris

Troms fylkeskommunes næringspris 2014 er tildelt Finnfjord AS, Universitetet i Tromsø og Lenvik kommune

Finnfjord AS og Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet har igangsatt et forskningsprosjekt sammen. Prosjektet innebærer risiko, men lykkes de vil de sammen løse et betydelig miljøproblem.

Resultat 2013

Finnfjord fikk et driftsresultat (EBITDA) for 2013 på 34,5 millioner kroner. Resultat (etter skatt) ble på -5,0 millioner kroner.

Året 2013 var preget av oppstarten av energigjenvinningsanlegget og en veldig sterk krone. At Finnfjord likevel leverer et tilnærmet 0-resultat sier illustrerer konkuransekraften til Finnfjord etter at EGV-anlegget ble satt i drift.

Statsråd Vidar Helgesen besøker Finnfjord

Torsdag 4. september kommer "EU-minister" Vidar Helgesen på besøk til Finnfjord. 

På besøket kommer vi til å gi informasjon om våre erfaringer med CO2-markedet, og hva norske myndigheter kan gjøre for å gi gode rammebetingelser for miljøvennlig norsk industri.

Trainee-stillinger

Finnfjord deltar i Trainee-programmet til Profilgruppa. Trainee programmet søker etter kandidater innen økonomi og tekniske fag. For mer informasjon gå til Profilgruppas sider

Finansministeren besøker Finnfjord

Finansminister Siv Jensen kommer på besøk til Finnfjord 18. mars.

Olje- og energiminister Tord Lien kommer på besøk

Tord Lien kommer til Finnfjord for å studere erfaringene fra vårt energigjenvinningsanlegg. Etter mer enn et års drift av anlegget har vi fått mye ny kunnskap.

We've got the power!

Tirsdag 30. oktober 2012 ble en historisk dato for Finnfjord! Da synkroniserte vi generatoren mot nettet og leverte den første strømmen fra energigjenvinningsanlegget! Vi kommer i de nærmeste ukene til gradvis øke strømproduksjonen og teste anlegget. 

Dampproduksjonen har startet!

I begynnelsen av oktober startet vi å produsere damp fra den første av våre to nye kjeler. Bildet viser dampblåsingen for å gjøre ren damprørene i kjelen. Nå ser vi frem til at vi kan bruke dampen til å lage strøm!

 

Norges største dampturbin er på plass!

20. juni ankom "FjordGen" Finnfjord - helt etter tidsskjema. Turbinen på 40,5 MW - Norges største dampturbin - ble losset på Finnsnes industripark og kjørt knappe 500 meter til turbinhuset ved Finnfjord. Dette markerer en milepæl i Finnfjords gjenvinningsprosjekt - selve "motoren" er på plass. Nå er også alle de store kritiske komponentene ankommet byggeplassen. Forventet oppstart og overlevering er 22. oktober 2012.

50 år med industriproduksjon, 15 mars 2012

15. mars 1962, kl 13.00, ble ovn 1 startet opp ved daværende K/S A/S Fesil Nord. Kapasiteten ved anlegget var ca. 12.000 tonn i året, og det var 132 fast ansatte.

Det er helt andre dimensjoner over anlegget i dag - og det anlegget som skal ferdigstilles i løpet av 2012. Kapasiteten har økt til 100.000 tonn ferrosilisium, mens antall ansatte har blitt redusert til 125.

I løpet av 2012 skal kraftproduksjonen fra gjenvinningsanlegget startes opp.

Olje & Energiminister Ola Borten Moe kommer til Finnfjord

Ola Borten Moe kommer til Finnfjord 1. juni 2012. På Finnfjord vil han markere at dampproduksjonen til gjenvinningsanlegget har startet opp.

Til 1. juni vil ombyggingen av to av Finnfjords tre smelteovner være fullført, og markerer en viktig milepæl for prosjektet. Fra nå av vil varmen i avgassene produsere DAMP!

Norge må satse på foredling av energi

NHO's Energipanelet konkluderer med at industriell foredling av miljøvennlig norsk kraft er fremtiden. Finnfjord trekkes frem som et godt eksempel.

Les hele rapporten her